Dracaena bicolor I - Lily Garden
Dracaena bicolor I Mareste

Dracaena bicolor I

Dracaena marginata

Mai multe detalii

25,00 lei

- +

Adauga la lista dorintelor

Detalii

Lumina luminos
Udare relativ redusa
Dimensiuni planta 50 cm (h)
Dimensiuni ghiveci 12 cm (d)
Culoare verde, mov

Mai multe informatii

Originară din Africa tropicala și din insulele Canare, Dracaena marginata bicolor este adesea confundata cu speciile genului Cordyline, cu care se aseamana, dar au modalitati de ingrijire diferite și trebuie evitate erorile. 

Necesar apă: La udarea Dracenei marginata bicolor trebuie avut în vedere ca între două udări pământul să se usuce în profunzime, altfel rădăcinile vor putrezi, tulpina se va înmuia, iar funzele se vor îngălbeni. Dracena se udă cu o cantitate moderată de apă, fără să se imbibe tot pământul. În schimb, Dracena marginata bicolor trebuie pulverizată pe frunze zilnic, sau cât mai des posibil deoarece aerul uscat din locuințe îi provoacă uscarea și brunificarea vârfurilor frunzelor. În perioada iernii frecvența udărilor se reduce la jumătate, continuând doar cu pulverizarea.

Necesar fertilizare: Dracena marginata bicolor se fertilizează o dată la două săptămâni, de primăvara până toamna, cu un îngrășământ specific pentru plante decoartive prin frunze, iar iarna, lunar.

Necesar lumină: Dracaena marginata bicolor preferă să fie amplasată în locuri luminoase, ferită de razele directe ale soarelui care îi pot provoca arsuri pe frunze. Planta se dezvoltă bine și în zone umbrite.

Tăierea și transplantarea: Tăierea dracenei marginata bicolor se face primăvara, atunci când aceasta a ajuns la dimensiuni prea mari. Dracaena preferă să fie transplantată primăvara, la doi ani.

Înmulțire: Dracaena marginata bicolor se înmulțește prin butași din vârful tulpinii care se pun la înrădăcinat într-un substrat bine drenat, format din turbă, nisip și perlit.

Produse asociate

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si: